Devlet Destekleri

Çiftçilik Yapmak İsteyenlere KOSGEB Çiftçi Desteği

Çiftçilik yapmak isteyenlere KOSGEB çiftçi desteği için nasıl başvurusu yapılır? KOSGEB hibesi için 2021 yılı gerekli şartlar ve çiftçi yardımlarını yazdık.

Çiftçilik yapmak isteyenlere devlet oldukça fazla fırsat sunmaktadır. Devletin sunduğu bu fırsatlar özellikle köye dönüş projeleri kapsamında olmaktadır. Bu çiftçilik destekleri özellikle bazı alanlarda çok ciddi hibe fırsatları sunmaktadır. Özelikle KOSGEB bu alanda oldukça avantajlı fırsatlar sunmaktadır.

Öncelikle çiftçilerimizin hangi kurumlardan devlet desteği alabileceklerini sıralayalım.

İlgili Makaleler
  • KOSGEB çiftçi desteği
  • Genç çiftçilere 30.000 lira hibe desteği.

Şimdi bu başlıkları ayrıntılı olarak inceleyelim ve siz çiftçi adaylarına elimizden gelen yardımı bizler de yapalım.

KOSGEB Çiftçi Desteği

KOSGEB tarım ve hayvancılık ile uğraşan girişimcilere çiftçi desteği vermektedir. Hayvancılık ve tarım ile uğraşan çiftçilere KOSGEB faizsiz ve hibesiz kredi fırsatları sunuyor. Bazı şartları olan bu krediler geri ödemesiz olarak çiftçilerin hizmetine sunulmuştur. Şimdi bu çiftçi desteği hakkında ayrıntılı bilgilendirmemize geçelim.

KOSGEB Çiftçi Desteği Hangi Kolları Kapsamaktadır?

KOSGEB hemen hemen her sektöre destek sağlamaktadır. Ancak özellikle de tarım ve hayvancılık ile uğraşan girişimci çiftçilere oldukça güzel fırsatlar yaratır. Gerekli şartların sağlanması durumunda KOSGEB bu girişimci çiftçilere kredi olacağı sağlar. KOSGEB oluşturmuş olduğu destek formu ile aşağıda sıralayacağımız sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilerine kredi fırsatı sunuyor.

  • Tarım ve ormancılık makinelerinin imalatı
  • Canlı hayvanların, tarımsal ham maddenin, yarı mamul malların satışının, tekstil ham maddelerinin satışı ile ilgili aracılar
  • Canlı hayvanların toptan ticareti ve tarımsal ham maddeler
  • Tarımsal amaçlı makine ve ekipmanlar ile parça ve aksamların toptan ticareti
  • Tarımsal ekipman ve makinelerin kiralanması ve leasingi
  • Et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen malların imalatı
  • Çiftlik hayvanı ve hazır yem imalatı
  • Canlı hayvan ve hayvan yemi toptan ticareti

Bu sektörlerden herhangi birinde faaliyet gösteren girişimci çiftçilerimiz devlet destekli olan hibe ve kredileri kolaylıkla alabilirler. Peki KOSGEB çiftçi kredisi başvurusu nasıl yapılır?

KOSGEB Çiftçi Desteği Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıda sıraladığımız sektörlerden herhangi birinde faaliyet gösteren girişimciler KOSGEB aracılığı ile hibe ve faizsiz kredi alma ayrıcalığına sahiptir. Bu fırsattan faydalanmak isteyen girişimcilerin öncelikli olarak online eğitim programına katılmalılardır. İlk etapta uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamak şarttır. Bu eğitim başvurularında bizzat başvuru şarttır ve ilgili birimlerden yüz yüze başvuru yapılması en önemli kuraldır.

Başvurusu kabul edilen ve eğitimini tamamlayan girişimci çiftçiler eğitim sonunda bir proje hazırlamak zorundadır. Girişimci çiftçi hazırlayacağı iş planı projesi ile birlikte Girişimcilik Destek Programı kapsamında devlet desteklerinden sorunsuz ve kolay bir şekilde faydalanacaktır. Ayrıca bu girişimci çiftçinin çiftçilik kayıt sistemine de mutlaka kayıt olması gerekmektedir.

Başvurmak bilgi edinmek gerekli evrakları öğrenmek ve bu fırsatlardan anında faydalanmak için buraya Tıklayınız.

Genç Çiftçilere 30.000 TL Hibe Desteği

Daha önce genç çiftçilere hibe olarak verilen 30 bin TL destek kredisi 2017 yılında da verilmeye başlanmıştır. Bu hibeye başvuru Nisan ayı itibarı ile başlayacak ve mayıs ayının sonlarına kadar devam edecektir. Bu desteğin başlama kararı 31 Mart 2017 tarihinde resmi olarak duyurulmuştur.

Köye geri dönüş projesi mottosu ile verilecek olan hibe desteği fırsatlarından yararlanmak isteyenlerin başvuru işlemleri için https://gencciftci.tarim.gov.tr/Account/Login  Adresinden yapılacaktır ve nasıl yapacaklarını, başvurunun ne zaman olacağını ve hatta şartlarını yine bu site aracılığıyla öğrenilebilmektedir.

Resmî gazetede yayımlanan bu projenin ayrıntılarını sizler için yazı dizimizde derledik. Bir önceki seneye göre değişiklik nüfusun 20.000 kişiden daha az yerleşim birimlerine öncelik tanınmasıdır. Ayrıca da yine daha önce 15.000 çiftçimize verilen destek bu yıl tam olarak 16.100 genç çiftçimize verilecektir.

Ticari Kredi Kefilliği Nasıl Kapatılır? yazımızdan da kefillik kapatma içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

İş Fikrim

İş fikirleri, para kazanma yolları, yurtdışında iş bulmak ve yurtdışındaki yaşam koşulları hakkında en güncel bilgileri sunmayı amaçlıyoruz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu