Yurt DışıYurtdışı İş İlanları

Almanya İş İlanları ve İş Başvurusu

Almanya iş ilanları nasıl bulunur? Almanya iş başvurusu için neler gerekli ve hangi sektörlerde iş imkanları mevcut? Almanya’da iş olanakları hakkında detaylı rehber.

Almanya, Avrupa’da doğusunda yer alan, 81 milyon nüfuslu bir ülkedir. Ülkenin başkenti Berlin, para birimi ise, Avrupa Merkez Bankası tarafından basılan Euro’dur. 1 Euro yaklaşık olarak 10 TL’ye denk gelmektedir. Bu haliyle dünyanın en değerli para birimlerinden biri olmuştur. Ülkede konuşulan dil, Almancadır. Almanya gelişmiş bir sanayi ülkesidir, ülkedeki refah seviyesi son derece yüksek olup kişi başına düşen milli geliri 40 bin doların üzerindedir. Ülkede asgari ücret yaklaşık 1,400 dolardır. Peki Almanya’da nasıl çalışılır, Almanya’da işçi olarak yaşam şartları nasıldır, Almanya’da yapılabilecek işler nelerdir?

Almanya İş İlanları

Almanya iş ilanları için önemli sektörlerde iş bulmak nispeten kolaydır ve Almanya’da iş bulabileceğiniz potansiyel sektörler aşağıdaki gibidir.

  • Sanayi Sektörü
  • Tarım Sektörü
  • Hizmet Sektörü
  • Finans Sektörü

Sanayi Sektöründeki Potansiyel İşler

Almanya’da 1800’lü yıllardan itibaren hızlıca gelişen bir sanayi ortamı vardı, bu nedenle ülke şu an için dünyanın en sanayileşmiş ülkelerinden biri kabul edilir. Gıda, kimyasal, teknolojik ürünlerin tamamı gelişmiş sanayi altyapısı sayesinde hızlıca üretilebilir. 

Mühendislik: Almanya’da potansiyel işlerden biri de her alanda mevcut olan mühendislik mesleğidir, inşaat, yazılım, endüstri ve diğer pek çok alanlarda mühendisler çok kolay iş bulabilir ve para kazanabilir. Ortalama mühendis maaşı ülke için 3800 euro civarındadır.

İşçi: Sanayileşmiş ürünlerin üretiminin yapıldığı fabrikalarda işçiler çalışarak güzel kazançlar elde edebilmektedir. Genel açıdan potansiyel kazanç 1400 dolar civarındadır.

Tarım Sektörü Potansiyel İşler

Tarım sektörü de tıpkı diğer sektörler gibi son derece gelişmiştir, aynı zamanda Almanya, dünyada en çok tarım ürünleri ihraç eden 10 ülkeden biridir.  Tarım sektöründe bulabileceğiniz potansiyel işler de yine bu alanla ilgili olarak çalışan, ziraat mühendisliği, tarım işçisi ve tarım yapan çiftçilere çeşitli ürünler üretip satan firmalardır.

Hizmet Sektörü

Dünyadaki ülkelerin pek çoğunun en çok ihraç ettiği ve ithal ettiği sektörlerden biridir. Bir ürün dışında sattığınız her şey hizmet sektörüne girer. Otel rezarvasyonu, danışmanlık destekleri, hukuki destekler ve benzeri pek çok faaliyet kolu resmi olarak hizmet sektöründe faaliyet göstermektedirler. Bu alanda da pek çok potansiyel iş bulmanız olasıdır.

Finans Sektörü

4 trilyon dolarlık ekonomisi ile Almanya, dünyanın en güçlü ekonomilerinden biridir. Bu nedenle doğal olarak finans sektörü de gelişmiştir. Ülkede bankalar, aracı kurumlar ve çeşitli finans kuruluşlarında iş bulmanız ve bu işlerde çalışmanız çok kolaydır.  Finans sektöründe ortalama yıllık gelir 60-70 bin dolar civarındadır.

Almanya İş İmkanları

Almanya’da potansiyel iş imkanları gelişmiştir ve Almanya’da iş bulmak diğer ülkelere göre nispeten kolaydır. Ülkede resmi işsizlik oranı %3 civarındadır ve bu da ekonominin herkese yetecek kadar büyük olduğunu gösterir. Şu an pandemi nedeniyle iş bulmak zor olsa da yine de Almanya’da iş imkanları son derece geniştir.

  • Almanya’da bir işte çalışabilmek için en önemli şart İngilizce veya Almanca bilmektir.
  • İngilizceyi ne kadar iyi biliyorsanız bilin, yine de pek çok konuşma için Almanca gerekli bir dil olacaktır.
  • Özellikle işçiler ve meslek sahipleri için çok kolay iş bulunabiliyor.
  • Hangi mesleğe sahip olursanız olun, her alanda potansiyel bir iş bulmak için internet üzerinde yer alan Almanya iş ilanları inceleyebilirsiniz.

Almanya İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Almanya iş gücüne katılabilmek için öncelikle Almanya’da bir çalışma iznine sahip olmanız gerekiyor.
  • Çalışma izninizi aldıktan sonra hızlı bir şekilde iş bulabilir ve çalışabilirsiniz.
  • Bir süre Almanya’da kaldıktan sonra Alman vatandaşı da olabilirsiniz.
  • Almanya’da iş bulma süreci, çalışma ve oturum izni almış olanlar için zor değildir, kendi mesleğinize statünüze uygun işle bulabilir ve işgücü piyasasına hemen katılabilirsiniz.

[geo-post id=”486″ label=”Önerilen Yazı”]

Almanya’da İşçi Yaşam Şartları Nasıl?

Almanya’da işçiler için yaşam standartları pek çok ülkeye göre son derece iyi ve gelişmiştir. Dünya gelişmişlik endeksine göre işçilerin yaşam standardı Almanya’da son derece yüksektir.

  • Almanya’da işçilerin haftalık çalışma saati yaklaşık olarak 35-40 saattir.
  • Haftada 2 gün, Cumartesi ve Pazar tatildir.
  • Saatlik brüt asgari ücret 10.50 $ 
  • Saatlik net asgari ücret   7.75$
  • Aylık ortalama net gelir 1,400 $ civarındadır.

Almanya’da genelde haftalık olarak maaşlar ödenmektedir. Hafta bitiminde işçiler ödeme çeki alarak maaşlarını bankaya gidip tahsil edebilirler, bu nedenle işe yeni başlamış işçilerin bu konuda tedirgin olmasına gerek yoktur. Almanya’da alınan işçi maaşları, ortalama standartta bir hayat sürdürebilmek için yeterli sayılmaktadır, size ortalama bir işçinin nasıl faturalar ile karşılaştığını ve aylık giderlerinin ortalama ne kadar olduğundan bahsedeceğim.

  • Ev kirası her bölgede değişir fakat şehre çok yakın olmayan bölgelerde 10m2 için ortalama 50 eurodur. 100 m2 evlerin kirası ortalama 500-600 euro civarındadır. 60-70 m2 bir evde oturduğunuzu düşünecek olursak kirayı 350 euro baz alalım.
  • Faturalar, elektrik, doğalgaz ve su dahil olmak üzere aylık 100 euro gelmektedir.
  • Gıda alışverişi ortalama bir işçi için aylık 150 euro tutar.
  • Genelde, 600 euro temel ihtiyaçları karşılamak için yeterlidir fakat asgari ücret 1200 eurodur.
  • Tüm bunların dışında, farklı şeylere ve ihtiyaçlara da para harcayabilrisiniz,
  • Ev kredisi veya bir araba kredisi alabilir, aracınıza benzin de koyabilirsiniz.

Almanya Ortalama Gıda Fiyatları

  1. Ortalama bir litre benzin, 1,5 dolar 
  2. Bir litre süt 1 dolar
  3. 1 kilo un 70 cent
  4. 1 adet ekmek 50 cent
  5. 1 bira 1 dolar
  6. Bir kilo meyve ortalama 2-3 dolar

Yukarıda da gördüğünüz üzere Almanya’da market fiyatları işçilerin aldığı maaşa göre son derece ucuzdur, bu fiyatlarla alışveriş yapabilmek ve para kazanabilmek mümkündür.

Almanya’da Mesleklere Göre Maaşlar Nasıl?

Almanya’da adaletli bir gelir dağılımı mevcut denilebilir. Ülkedeki kazanç dağılımı son derece kapitalist bir düzene göre ayarlanmıştır. Eğitimli ve nitelikli insanlar ciddi anlamda kazanç sağlarken, eğitimsiz fakat işçi standartlarındaki insanlar ise son derece iyi işler yapabilmekte ve kazanç sağlayabilmektedirler.  Aşağıda Almanya’da mesleklere ait ortalama kazanç verileri verilmiştir, çalışanlar bu standartlarda ücretler kazanmaktadır.

İşçi: 1.400 dolar ile başlar, işin kalitesi ve zorluğuna göre 2500 dolara kadar çıkabilen bir maaş skalası vardır.

Mühendis: Yine uzmanlık alanına göre 2500 dolardan başlayarak 15 bin dolara kadar çıkabilir.

Avukat: Ortalama aylık gelir 4800 dolar civarındadır.

Bankacı: Bankacılar ortalama 2500 dolardan işe başlar ve bu rakam pozisyonuna göre 30 bin dolara kadar yükselebilir.

Öğretmen: Öğretmenlerin ortalama kazancı 2800 dolar civarındadır ve yine özel sektörde bu maaşlar 5000 dolara kadar çıkabiliyor.

Ülkede kişi başına düşen yıllık gelir yaklaşık 42 bin dolardır, Türkiye’de bu rakam 9 bin dolar civarındadır, çoğunlukla bu orantıdan oradaki maaşı tahmin edebilirsiniz.

Almanya İş Arama Vizesi

Almanya iş arama vizesi, 2021 itibariyle hem üniversite mezunları için hem de kalifiye elemanlar için Almanya’da 6 ay boyunca iş aramalarına imkan veren ve iş bulunması halinde de ülkeden çıkmadan kalıcı çalışma izni verilen bir vize türüdür. Kalifiye ve nitelikli eleman olduğunuzu sertifikalar ile kanıtlayarak Almanya için iş arama vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Bu vize için özellikle global bir markada çalışmış olmanız ve size referans olabilecek kişilerin olması büyük avantaj. İş arama vizesini alabilmek için Alman Konsolosluğu’ndan 2021 güncel mevzuata dair mutlaka bilgi alın ve danışmanlık şirketlerine para kaptırmadan kendi vize başvurunuzu kendiniz yapın.

Sitede daha önce yer verdiğimiz Almanya’da Asgari Ücret Ne Kadar? Ortalama Maaşlar Nasıl?  konusu da mutlaka ilginizi çekecektir.

Almanya’da Göçmen İşçi Alımı

Almanya’da göçmen işçi alımı şartları bu sene değişti, bundan önce nitelikli veya niteliksiz fark etmeden herkesin işe alınabilmesi sağlanırken, artık Almanya’nın niteliksiz işçiye ihtiyacı yok, bu saatten sonra genelde sadece nitelikli işçi işe alınmaktadır.

  • Nitelikli işçi, herhangi bir mesleği olan, ortalama veya daha fazla bir gelir sağlama potansiyeli olan bireylerdir.
  • Nitelikli işçiler genel olarak ülke ortalamasında üretim yaparlar, bu da ekonomiye olan katkılarını artırır.
  • Almanya’da eskiden nitelikli işgücü çok, fakat niteliksiz işçi statüsündeki işgücü çok azdı.
  • Bu açık, Türkiye’den ve Avrupa Birliği’nden alınan göçlerle kapatılmış oldu.
  • Artık sadece nitelikli işgücüne ihtiyaç var ve Almanya’ya çalışmak için iltica edenlerin mutlaka iyi ve nitelikli bir işgücüne sahip olması gerek.

Almanya’da göçmen işçi alımları ve diğer işçi alımlara ilişkin daha fazla bilgi ve haber alabilmek için, Alman iş ilanı sitelerini takip edebilirsiniz. 

İş Fikrim

İş fikirleri, para kazanma yolları, yurtdışında iş bulmak ve yurtdışındaki yaşam koşulları hakkında en güncel bilgileri sunmayı amaçlıyoruz

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Almanya da tır şöförü olarak iş arıyorum yaş 30 bekarım sürekli çalışırım 05432540743

  2. Garson şefim tecrübeli biriyim olursa nasipte Allah’ın izniyle azimle çalışır yola girer her şeyi yetenekliyim kendime.gore.

  3. Merhaba 22:06:2012 den beri masöz lük belgem var 8 yıldır da kendi ruhsatlı masaj salonumu işletiyorum artık işimi Almanya da devam etmek istiyorum nasıl bir yol izlicem yardımcı olursanız sevinirim 🙏

  4. beden eğitimi öğretmeniyim farklı alanlarda da tecrübem var yurt dışında çalışmayı hep istedim inşallah olur mesleğimi hakkıyla orda yapmak istiyorum.

  5. Ben inşaat kalıp duvar demir ustasıyım sizinle çalışmak isterim itibat telefon numarası 05324704358

  6. 47 yasındayım hertürlü ciftlik işi yaparım hayvanlarla iletisim cok güzel mevsimlik tarım ürünü toplarım almanya beni iş için ararsan sevinirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu